Schulden hebben kan ontzettend stressvol zijn en zorgen voor veel onzekerheden. Het is helemaal niet raar dat je je afvraagt welke schuld je nu het beste kunt aflossen als je er meerdere hebt. Gelukkig ben je op de juiste plek beland! In deze blogpost ga ik jou een aantal tips geven over wat je het beste als eerste kunt afbetalen.

Allereerst is het verstandig om de hoogte van de verschillende schulden op een rijtje te zetten. Zet hierbij ook de rentepercentages bij de schulden. Schrijf vervolgens voor jezelf op welk bedrag je maandelijks kunt betalen. Begin daarna met het afbetalen van de schuld met het hoogste rentepercentage. Deze schuld wordt namelijk alleen maar hoger vanwege de rente. Het loont dus om deze als eerste af te lossen.

Als je meerdere schulden hebt, kan het ook helpen om te kijken naar de looptijd van de schuld. Schulden met een kortere looptijd hebben de voorkeur om als eerste af te lossen. Je hebt dan namelijk sneller een schuld afgelost en het voelt ontzettend fijn om een schuld volledig af te betalen.

Mocht je nog extra geld hebben om af te lossen, dan kun je ook kijken naar de schuld waar je het snelst vanaf kunt zijn. Kies bijvoorbeeld voor de schuld waar het minste bedrag openstaat. Op die manier heb je snel weer een schuld volledig afgelost, wat kan zorgen voor wat extra motivatie om door te gaan met aflossen.

Het kan ook verstandig zijn om schuldhulp in te schakelen als je er zelf niet meer uitkomt. Een schuldhulpverlener kan samen met jou een overzicht maken van jouw schulden en je helpen bij het opstellen van een aflossingsplan. Ook kan een schuldhulpverlener onderhandelen met de schuldeisers om tot betere betalingsregelingen te komen die voor jou beter zijn.

Kortom, het aflossen van schulden kan ontzettend veel stress opleveren. Het is dan ook belangrijk om overzicht te hebben van alle schulden en de rentepercentages. Begin met de schuld met het hoogste rentepercentage en kijk vervolgens naar schulden met een korte looptijd en schulden waar je snel vanaf kunt zijn. Kom je er zelf niet uit? Schakel dan schuldhulp in. Door deze tips hoop ik dat je wat meer rust en vertrouwen krijgt in het aflossen van jouw schulden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *