Veel jongeren willen graag een extra zakcentje verdienen naast hun studie, maar het kan lastig zijn om een baantje te vinden dat goed te combineren is met je drukke agenda. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om vanuit huis te werken! In deze blogpost geven we je een aantal tips voor bijbanen die je vanaf thuis kan doen.

 

Online enquêtes invullen

Vele bedrijven zijn continu bezig met het verbeteren van hun producten en diensten. Om dit te kunnen doen, willen ze graag weten wat hun klanten van hun vinden. Hier kan jij bij helpen door online enquêtes in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld via websites zoals PanelWizard of Toluna. Hoe meer enquêtes je invult, hoe meer punten je verdient. Deze punten kan je vervolgens inwisselen voor cadeaubonnen of contant geld.

 

Teksten schrijven

Ben jij goed in het schrijven van teksten? Dan kan je hier thuis geld mee verdienen! Er zijn namelijk veel bedrijven die op zoek zijn naar mensen die content kunnen schrijven voor hun website of blog. Schrijven.nl is bijvoorbeeld een website waar je je kan aanmelden om teksten te schrijven voor klanten. Het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen wanneer je werkt en hoeveel.

 

Virtueel assistent

Steeds meer bedrijven werken met virtuele assistenten om hen te ondersteunen bij hun dagelijkse taken. Als virtueel assistent kan jij bijvoorbeeld afspraken inplannen, e-mails beantwoorden of social media kanalen beheren. Een voorbeeld van een website waar je je kan aanmelden als virtueel assistent is PeoplePerHour. Hier kan je verschillende opdrachten vinden waar je vanuit thuis aan kan werken.

 

Bijles geven

Als je goed bent in een bepaald vak, kan je er ook voor kiezen om bijles te geven vanuit huis. Hier zijn verschillende websites voor waarop je je kan aanmelden als tutor, zoals Nimbles. Je kan via deze websites zelf bepalen welk vak je wil geven en wat je uurloon is. Het voordeel van bijles geven vanuit huis is dat je vaak flexibele werktijden hebt en het verdient ook nog eens goed.

 

Social media beheer

Ben jij veel actief op social media en ben je daar goed in? Dan kan je ook geld verdienen door social media accounts van bedrijven of influencers te beheren. Hierbij kan je denken aan het creëren van content, het opzetten van campagnes en het beantwoorden van vragen. Als je hier weinig ervaring in hebt, kan je eerst wat ervaring opdoen door je eigen social media account te beheren.

 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om vanuit huis geld te verdienen als student. Het is wel belangrijk om goed op te letten bij het zoeken van een bijbaantje, aangezien er ook veel oplichters actief zijn. Ga daarom altijd op zoek naar betrouwbare websites en lees reviews van andere gebruikers voordat je je ergens aanmeldt. Met de bovenstaande tips kan je hopelijk een leuk bijbaantje vinden dat goed bij jouw wensen en vaardigheden past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *