Als we aan geldbesparende ideeën denken, denken we meestal aan extreme maatregelen. Maar vaak kunnen kleine veranderingen resulteren in grote besparingen. Geld besparen kan verminderde stress en zorgen wegnemen, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om strategieën te vinden om uw financiën te verbeteren. Of u nu net begint met het besparen van geld of uw budget wilt actualiseren, leer hier over de beste manieren om geld te besparen op een vriendelijke en eenvoudige manier.

 

1. Maak een budgetplan

Het maakt niet uit hoeveel je verdient – zodra je weet waar je geld naartoe gaat, kun je een strategie bedenken om het op nuttiger dingen te richten. Als u voor een bepaald doel spaart, moet u weten hoeveel geld u aan iets anders kunt besteden. Maak een lijst van uw maandelijkse inkomen, uitgaven en schulden. Kijk vervolgens of er geld wordt uitgegeven aan dingen die u niet echt nodig hebt. Door een budgetplan te maken, kunt u prioriteit geven aan uw uitgaven en gemakkelijk minder belangrijke uitgaven verminderen.

 

2. Koop slim

Laten we het hebben over boodschappen. Een van de grootste uitgavenposten van de maand is alpha betalen voor de supermarkt. Wacht niet tot je honger hebt om naar de supermarkt te gaan, anders neem je teveel snacks en producten die je echt niet nodig hebt. Controleer de wekelijkse aanbiedingen van uw supermarkt. Maak een boodschappenlijstje en blijf daar trouw aan. Probeer afl te wisselen van winkel waar jij je boodschappen haalt; de ene winkel is duurder dan de andere. En de laatste tip: als je echt creatief wilt worden, kijk dan eens naar couponwebsites, waar je kortingsbonnen vindt voor je favoriete winkels en producten.

 

3. Ontdek deelplatformen

Een andere manier om geld te besparen, is door gebruik te maken van deelplatforms. Denk bijvoorbeeld aan Uberch, Airbnb, Sonder, Turo, enz. Door een kamer van uw huis te verhuren via Airbnb kunt u bijvoorbeeld inkomsten genereren. Of verhuur uw auto via Turo voor enkele dagen van de week. Met Zug maakt u gemakkelijk auto per km en trein reizen. Het is niet alleen een geldbesparende tip, maar ook een ontdekking van duurzame vormen van reizen.

 

4. Zorg voor reparaties

Denk eraan om uw kapotte spullen te repareren in plaats van nieuwe te kopen. Vaak zit het in kleine dingen zoals de al bekende gebroken rits. Ga niet meteen naar de winkel om een nieuwe te kopen; zoek eerst op hoe je ‘m kan repareren, aangezien het vaak ook gemakkelijker is dan het lijkt. Door gebruik te maken van onze vriend genaamd ‘Youtube’ vind je duizenden filmpjes over hoe je bepaalde spullen kunt repareren. Naast besparing van geld is het ook nog eens goed voor het milieu!

 

5. Maak gebruik van gratis mogelijkheden

Sommige steden bieden gratis rondleidingen door musea en parken. Er zijn evenementen waar je gratis kunt aan deelnemen. Sommige bibliotheken verlenen gratis toegang tot educatieve video’s en audioboeken site zoals Storytel. Rijden van A naar B hoeft niet altijd met eigen auto of OV; pak eens de fiets! Voor een activiteit met je kinderen hoef je niet direct naar een duur pretpark toe, geniet bijvoorbeeld van de kinderboerderij of een dagje natuur. Als je wat verder vooruit plant, kunnen gratis mogelijkheden je helpen toch dat beetje extra plezier te beleven.

 

Er zijn talloze manieren om geld te besparen. Door kleine wijzigingen in uw uitgaven, slim winkelen en het gebruik van deelplatformen, kun je elke maand honderden euro’s besparen. Het belangrijkste is om een budget op te stellen, prioriteiten te stellen en tevreden te zijn met een leven met minder uitgaven. Besparen op een vriendelijke en eenvoudige manier is zeker mogelijk, dus het is tijd om aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *