De kamersteiger is een onmisbaar hulpmiddel bij het verrichten van hoogtewerken binnenshuis, of het nu gaat om gewone schilderwerken of grondige verbouwingswerken. Precies het goede model kamersteiger kiezen is in de eerste plaats belangrijk om veilig te kunnen werken. Daarnaast draagt de juiste kamersteiger ook bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden en dus het resultaat.

Wil je meer weten over de verschillende soorten kamersteigers en welke voordelen ze bieden? Lees snel verder voor meer informatie.

3 populaire soorten kamersteigers

Er bestaan heel wat verschillende soorten steigers, elk met hun unieke voordelen en nadelen. Bij de zoektocht naar een goede kamersteiger zijn er uiteenlopende opties:

1. olsteigers voor binnen

Verricht je werkzaamheden waarbij je je steiger regelmatig moet verplaatsen en wil je dat vlot en veilig kunnen doen? Ga dan voor een rolsteiger. Doorgaans worden rolsteigers gebruikt voor hoogtewerken buitenshuis, maar je vindt ook heel wat opties voor kleinschalige werken binnen. Zorg dat je een steiger koopt met stevige wielen die vlot draaien en waar een betrouwbare rem op zit.

2. Trapsteigers

Bij bepaalde werkzaamheden moet je regelmatig op en van je steiger kunnen stappen. Bijvoorbeeld omdat je ander gereedschap nodig hebt of het werk vanop een afstand moet kunnen controleren. In dat geval is een trapsteiger vast en zeker een goede investering. Zo’n model beschikt over een geïntegreerde trap, waardoor je in een twee drie en op een veilige manier van en op je steiger klimt.

3. Kamersteigers met extra platform

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kamer waar je werkt en je behoefte kan je ook kiezen voor een kamersteiger met extra aangebouwd platform. Je kan zo’n platform op verschillende manieren combineren met de steiger zelf. Bijvoorbeeld door het als opstapje te gebruiken naar het hoogste werkplatform of als uitbreiding van de basis van je steiger. Het voordeel van zo’n model spreekt voor zich: het geeft je heel wat meer werkruimte en bewegingsvrijheid, wat vooral interessant is bij grotere werkzaamheden.

Houd altijd rekening met de afmetingen van de kamersteiger

Hoewel er vaak een onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende types kamersteigers, is het ook van belang dat je op zoek gaat naar een model met de juiste afmetingen. Zo kan je gaan voor een:

  • Kamersteiger EVO (75 cm breed X 190 cm lang)
  • Standaard kamersteiger met dezelfde afmetingen maar uitbreidbaar
  • Kamersteiger + extra platform
  • Grote kamersteiger met een platformhoogte van 1 meter en een werkhoogte van 3 meter

Doe grondig onderzoek naar de mogelijkheden van je werkplek en houd rekening met je budget om snel precies de goede steiger te vinden. Vertrouw daarbij altijd op de kwaliteit van een speciaalzaak, zoals Steigercentrum, voor een veilige werkomgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *